METAVERSE Mungkin Boleh Jadi Bahaya

METAVERSE Mungkin Boleh Jadi Bahaya

Korang pernah dengar tak pasal Metaverse? Perkataan metaverse ni dia jadi kecoh baru baru ni sebab pengasas facebook Mark Zuckerberg buat satu online video yang menunjukkan diorang nak develop metaverse ni secara besar besaran.

Kalau anda perasan sekarang, kalau bukak instagram, facebook, dengan whatsapp, dekat start screen tu dekat bawah tu ada tulis by meta. Maknanya mother or father corporation instagram, facebook, dengan whatsapp ni nama dia dah tukar pada Meta. Kalau dulu nama fb saja.

Jadi kalau universe ni adalah alam semesta, metaverse ni macam seolah-olah alam maya corporation meta ni lah. Dan diorang declare yang metaverse ni adalah up coming technology punya web, maknanya satu hari nanti semua orang akan ada akaun dalam metaverse ni dan nak taknak akan kena hidup dalam tu jugak.

Tapi sebab konsep metaverse ni awal lagi, bila dengar presentation Mark ni, macam melebih-lebih pun ada, macam tak logik pun ada, macam bahaya pun ada. Jadi jom kita tengok, betul ke metaverse ni akan jadi dan apa kelebihan dan kekurangan dia.

Ada lagi banyak details automotif di
🧰 Site – https://www.hasbullahsyarah.com
📸 Instagram – https://www.instagram.com/syarahmalaysia/
📓 Fb – https://www.facebook.com/SyarahMalaysia

25% Kursus On the internet SEGALANYA TENTANG TURBOCHARGER
https://courses.hasbullahsyarah.com/segalanya-tentang-turbocharger

SIAPA SAYA:
Apa khabar semua? Saya Hasbullah, seorang pensyarah kanan di sebuah Universiti Awam. Bidang kepakaran saya adalah Kejuruteraan Mekanikal dan saya mendapat PhD dari Imperial College or university London dalam bidang Mesin Turbo. Video saya di channel ini adalah berkaitan dengan teknologi kejuruteraan serta pengajaran dari isu-isu semasa.

Jika anda ingin menghubungi saya, bolehlah email saya di hasbullahsyarah@gmail.com. Saya akan cuba sebaik mungkin untuk membalas electronic mail anda. Walaupun ada masanya tak menang tangan, saya tetap akan cuba untuk tidak menghampakan anda. Terima kasih.

Kalau anda suka online video ini, jangan lupa tinggalkan komen, like dan subscribe.

#kereta #hasbullahsyarah #metaversemalaysia

(Visited 2 times, 1 visits today)

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published.